V pondělí 20. září 2021 se členové Zdravotnického kroužku, jako každým rokem, zúčastnili již XIII. ročníku Soutěže v první pomoci v Hlinsku.                Pořadatelé (Junák Hlinsko, středisko Skála Hlinsko, SZŠ a VOŠZ Havlíčkův Brod)  si pro žáky 2. stupně připravili velmi vydařená soutěžní stanoviště. Zdravotníci si tak museli poradit např. s dopravní nehodou, kde byli dva

zranění. Jeden měl zlomenou klíční kost a druhý byl v bezvědomí s poraněnou páteří. Dále potom ošetřovali úder bleskem, vyvrtnutý kotník, popáleniny a otravu alkoholem. Se vším si naši žáci bravurně poradili a to se odrazilo na výsledcích.

Školu reprezentovala dvě družstva. Starší žákyně (Monika Malinová, Anna Pospíšilová, Tereza Paulusová a Julie Horčíková) obsadili krásné 2. místo. A zdravotníci ze 7. třídy (Barbora Švecová, Josef Švec, Radim Holub a Kryštof Andrle) dokázali, že na věku nezáleží. V konkurenci dvanácti družstev celou soutěž vyhráli a přivezli putovní pohár zpět do školy.

Doufám, že si naši žáci celou soutěž užili, přiučili se něco nového a odvezli si jen ty nejlepší dojmy. Já jim samozřejmě děkuji za úžasný zážitek a vzornou reprezentaci školy.

O.Tichá